Jeugdtoernooi Hensbroek 17 januari 2016


Op zondag 17 januari was het individueel jeugdtoernooi in Hensbroek. Hoewel de opkomst niet meer zo hoog is als in de gloriejaren van het toernooi, lag dit zeker niet aan Hikiwake dat met twaalf judoka’s deelnam: Finn Kok, Thijs de Moel, Milan Vlaar, Tim Vlaar, Giel Boon, Jelle Hessing, Rosalie Dusseau, Tess Kok, Koen Karsten, Wout de Haan, Stef Dongelmans en Kai Duijn. Na enkele verschuivingen waren er voor iedereen leuke poules: alle poules hadden minstens vijf deelnemers, en Finn en Thijs mochten zelfs de strijd aan in een poule van acht deelnemers.  Het resultaat voor Hikiwake was zeer goed: er werden maar liefst zes prijzen behaald, waarvan drie eerste prijzen.

Thijs en Finn mochten aan de bak in de poule tot 25 kg, ze lieten mooie partijen zien en wonnen enkele partijen. Er zaten een paar sterke tegenstanders tussen, en helaas konden Finn en Thijs het podium net niet halen. In de poule tot 28 kg werd Milan Vlaar knap tweede. Hoewel Tim tekort punten had om zelf het podium te halen, bewees hij zijn tweelingbroer een grote dienst. Tim won in zijn laatste partij met een Ippon van een judoka die Milan nog van de tweede plek kon afhouden.

In de poule tot 31 kg was het een groot Hikiwake feest: Jelle Hessing werd eerste, Giel Boon werd tweede en de hard knokkende Rosalie Dusseau werd derde. De partijen van Jelle en Giel werden steeds overtuigend gewonnen, de onderlinge strijd wist Jelle met een houdgreep te beslissen. In de poule tot 34 kg kwamen Tess Kok en Koen Karsten uit. Tess won één partij met een mooie worp, maar er zaten in deze poule een aantal tegenstanders met meer punten en dit was helaas niet genoeg voor het podium. Koen Karsten was goed gefocust en overtuigend aan het judoën, hij liet geen steken vallen en mocht de eerste plaats mee naar huis nemen.

Besloten was om de poules tot 37 kg en 40 kg samen te voegen. Daardoor kwamen Kai Duijn, Wout de Haan en Stef Dongelmans alle drie uit in de poule tot 40 kg. Wout en Stef lieten mooi judo zien en gingen er vol voor, maar naast enig gewichtsverschil was de poule tot 40 kg bezet met sterke judoka’s. Kai Duijn wist alle partijen te winnen en werd eerste in zijn poule. Met name de wedstrijd tegen de uiteindelijke nummer twee was spannend. Kai bleef goed geconcentreerd, scoorde waza-ari met een mooie overname en won de partij.

Favicon