WFJJC 21 februari 2016


Op zondag 21 februari was de vierde ronde van de WFJJC bij Hajime in Alkmaar.
Het is dit jaar lastig om een vol team te krijgen, en deze keer waren er ook een aantal zieken.
De laatste twee gewichten waren bezet, maar telden niet mee: Laurens is een jaar te oud, en Floris was net te zwaar voor het gewicht tot 60kg.

Het team bestond uit:
-27kg Tim Vlaar
-30kg Milan Vlaar
-34kg Koen Karsten
-38kg niemand
-42kg Kai Duijn
-46kg Peter Smit
-50kg Thijs Dongelmans
-55kg Laurens Tromp (buiten mededinging)
-60kg Floris Tromp (buiten mededinging)

Hikiwake – Yamaguchi 4/20 – 14/65
Het team van Yamaguchi staat eerste en had wederom een sterk team. Winstpartijen voor Laurens (telt helaas niet mee in de uitslag), Kai en Thijs. Koen was dicht bij de overwinning, maar kreeg in de laatste seconden alsnog een score tegen.

Hikiwake – Judo Ryu Kensei 6/30 – 12/57
Hoewel niet zichtbaar in de uitslag, werden er door Hikiwake meer partijen gewonnen dan verloren: Tim, Koen, Kai, Laurens en Floris wisten hun partijen knap te winnen. De punten van Laurens en Floris telden niet mee, en dus ging de overwinning alsnog naar Judo Ryu Kensei.

Hikiwake – Dun Hong 10/50 – 6/30
De derde partij van de ochtend werd ook de eerste echte overwinning van het seizoen geboekt. Van de slechts zes judoka’s die meetelden voor onze uitslag, wisten er vijf te winnen: Milan, Koen, Kai, Peter en Thijs. De wedstrijd van Laurens was weliswaar buiten mededinging, maar werd ook overtuigend gewonnen. Op het gewicht van Floris stond geen tegenstander, en dus kwam deze partij uit de uitslag te vervallen.

JBN